2 Ocak 2015 Cuma

Elmalı Kurabiye


Hafif, lezzetli ve pratik kurabiye tarifi arıyorsanız bu tarif tam sizlik. Elmalı kurabiye, tarçın ve elmanın bir araya gelerek hem kokusu hem de tadı ile çok hoşunuza gidecek bir kurabiye tarifi.

Farklı şekillerde yapabileceğiniz bu kurabiyeyi okul dönüşü çocuklarınıza, beş çayı misafirlerinize ve ailenize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Elmalı Kurabiye Malzemeleri:

Hamuru için:
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı karbonat
-Aldığı kadar un

İç harcı için:
-3 adet rendelenmiş elma
-4 yemek kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için:
-Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi:
-Elmalı kurabiye hazırlarken öncelikle iç harcı pişirmek en doğrusu. Böylelikle siz hamuru yoğururken iç harç soğuyacak ve uygun hale gelecektir.
-İç harç için; rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve tarçını küçük bir tencere ya da tavaya alın. Elmalar suyunu bırakana kadar kısık ateşte tüm malzemeleri pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
-Hamuru hazırlamak için, tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Kulak mememesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
-Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve açın. İçine harcı ilave edip rulo haline getirin. Dilerseniz farklı bir şekil verebilirsiniz.
-Şekil verdiğiniz elmalı kurabiyeleri, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Soğuk fırına verip 180 derecede pişirin.
-Pişen elmalı kurabiyeleri pudra şekeri ile servis edin.

Elmalı Kurabiye hazır, afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder