7 Kasım 2014 Cuma

Fırında Tombul Köfte


Sağlıklı beslenmek için mutfaklarımızdan yağlı yiyecekler, bol yağda kızarmış gıdaları en az şekilde tüketmemiz şart. Fırında Tombul Köfte, yanında salata ya da salçalı sosla sunabileceğiniz az yağlı, çok lezzetli bir tarif.

Fırında Tombul Köfte Malzemeleri:
500 gr. köftelik kıyma
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, yenibahar
Arzuya göre maydanoz

Fırında Tombul Köfte Tarifi:
-Soğanları ve sarımsakları rendeleyin ve tüm malzemeleri yoğurarak köfte harcını hazırlayın.


-Hazırladığınız harcı yukarıda olduğu gibi teflon bir muffin pişirme kabına üleştirin.

-Köfteler kızarana dek, 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.



Fırında Tombul Köfte servise hazır, afiyet olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder