18 Aralık 2014 Perşembe

Çıtır Mantı


Çıtır mantı, klasik mantıya alternatif daha hafif ve kıtır kıtır bir lezzet. Hem mantı hem de börek kıvamındaki bu yemek, pişirme aşamasına kadar hemen hemen klasik mantı ile de aynı özellikleri taşıyor.

Eğer siz de yeni ve farklı bir yemek tarifi denemek istiyorsanız işte tadına doyulmaz çıtır mantı tarifi...

Çıtır Mantı İçin Gerekli Malzemeler:

Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yumurta
1 tutam tuz 

İç Harcı İçin:
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber

Sosu İçin:
Yoğurt
Kekik
Pulbiber

Çıtır Mantı Tarifi:

-Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 5 dakika kadar dinlendirin.

-Dinlenen hamurunuzu 2 parçaya bölün.

-2 parçayı da ince bir şekilde açın ve küçük kareler halinde kesin.

-Diğer tarafta iç harcı hazırlayın. Bunun için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.

-Kare kare kestiğiniz hamurlara iç harçtan ekleyin ve minik bohçalar halinde kapatın. doldurup mantı şeklinde kapatın.

-Mantıları çok az sıvıyağ ile kızdırılmış tavada kızarana kadar kavurun. Pişen mantıları servis tabağına alın.

-Yoğurt, kekik ve pulbiber ile servis yapın.



Çıtır Mantı hazır! Afiyet olsun! :)

1 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor. ellerinize sağlık..ziyaretiniz için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil