7 Kasım 2014 Cuma

Pratik Lazanya

İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti Lazanya, klasik makarna anlayışını üst seviyelere çıkaran enfes bir tarif.

Lazanya Malzemeleri:
Yarım paket hazır lazanya hamuru
250 gr. kıyma
2 baş soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 bardak su
Tuz, karabiber
Beşamel sos (Tarifi için tık tık!)

Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya Tarifi:
-Genişçe bir tavada sıvı yap ile birlikte soğanları kavurun.

-Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ilave edin.

-Kıymalar renk değiştirip pişer hale gelince soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve sarımsakları ilave edip karıştırmaya devam edin.

-Yaklaşık 10 dakika boyunca kıyma, domates ve sarımsakları kavurun ve daha sonra üzerine salça ekleyerek 1 bardak sıcak suyu tüm bu harcın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberini alıp bir iki kez daha karıştırın ve soğuması için ocaktan alın.

-Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Beşamel sos tarifi için tıklayın! :)

-Kıymalı sosu ve beşamel sosu hazırladıktan sonra ısıya dayanıklı fırın kabınızı yağlayın. Tabanına hazır lazanyaları dizin. İlk katı dizdikten sonra önce beşamel sostan daha sonra da kıymalı sostan bir miktar alarak lazanyaların üzerine gezdirin. Bu işleme malzemeleriniz bitene kadar devam edin.

-En üst kata son olarak beşamal sos dökün ve rendelediğiniz kaşar peynirini serpin.

-180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


Lazanya servise hazır, afiyet olsun. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder