13 Aralık 2014 Cumartesi

Bitter Çikolatalı Beyaz Kek (Havuçlu, Portakallı)

Herkese merhaba!
Bugün sizlerle tarifini çok ama çok severek takip ettiğim Pelin Chef'in blogundan aldığım lezzetli ve bir o kadar da hafif bir kek tarifi paylaşacağım. Orjinal halinden birazcık(!) uzaklaştırdığım bu lezzetli kekte kendimce bir de  isim değişikliği yaptım ve ortaya böyle bir lezzet çıktı. Piştiğinde dahi hafif beyaz bir renge sahip olduğu için bu ismi verdiğim tarifimi, ağır ve çok tatlı hamur işlerini sevmeyen sevgili için denedim. Sonuç onun yüzünü güldürdü. Umarım siz de beğenirsiniz. :)

Bitter Çikolatalı Beyaz Kek İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 adet portakal (suyu sıkılmış ve kabuğu rendelenmiş)
1 adet havuç (rendelenmiş)
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri İçin:
1 paket bitter çikolata
Hindistan cevizi

Bitter Çikolatalı Beyaz Kek  Tarifi:
-3 adet yumurtayı köpük köpük olana dek iyice çırpın.
-Üzerine 2/3 su bardağı toz şekeri ilave edin. Şekerler eriyene dek iki malzemeyi de iyice çırpmaya devam edin.
-Yumurta ve toz şeker iyice kaynaştıktan sonra 1 adet portakalın suyunu, yine aynı portakalın rendelenmiş kabuklarını, rendelenmiş havuçları ve sıvı yağı karışıma ilave edin. 
-Kısa bir süre karıştırdığınız bu malzemelerin üzerine elediğiniz un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin. 
-Tereyağ ya da margarin ile yağladığınız kek kalıbına hamurunuzu boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üzeri çok fazla kızarmadığından kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol etmeniz gerekecektir.
-Kekiniz pişerken üzeri için bir paket bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 
-Pişen ve ılınan kekinizin üzerine bir fırça yardımıyla eriyen çikolatanızı sürün. Hindistan cevizi ile son dokunuşu yapın.


Bitter Çikolatalı Beyaz Kek hazır! Afiyet olsun! :)


Paketlenen ve sevgiliye hazırlanan kekin son hali. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder