31 Ekim 2014 Cuma

Alman Pastası


Alman Pastası, çok hafif bir pasta çeşidi olarak ağır ve yoğun şekerli tatlılardan uzak durmayan kişilerin çokça sevdiği bir lezzet.

Bu lezzeti evde yapmak ise çok basit. İşte tarif...

Alman Pastası Malzemeleri:

Pandispanya İçin:
2 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Pasta Kreması İçin:
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1 paket vanilya

Üzeri İçin: 
Pudra şekeri

Arzuya göre muz...

Alman Pastası Hazırlanışı:
*Öncelikle pandispanya için 2 yumurta ve toz şekeri beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın.

*Kalan tüm malzemeyi bu beyaz karışıma ilave edin ve iyice karıştırın.

*Elde ettiğiniz hamuru yağlamış olduğunuz yuvarlak tepsiye dökün.

*160 derecede, önceden ısıtılmış fırına keki koyun ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

*Kek pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için tüm malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırarak pişirin.

*Pişen keki ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız (soğumuş olmalı) kremayı kekin üzerine sürün. Dilerseniz kremanın üzerine muz ya da çilek koyabilirsiniz. Diğer katı kremanın üzerine kapatın.

*Pastanın üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Not: Dilerseniz büyük bir pasta yerine küçük pastalar halinde de sunum yapabilirsiniz.



Alman Pastası hazır, afiyet olsun! :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder