24 Ekim 2014 Cuma

Fransız Tostu


Hepimizin kahvaltı sofralarında mutlaka yer almış olan yumurtalı ekmek, dış ülkelerde Fransız Tostu olarak yine sabah kahvaltılarında sevilerek tüketiliyor.

Klasik yumurtalı ekmeğe göre biraz daha tatlı ve gevrek olan Fransız Tostu tarifini denemenizi şiddetle öneriyorum. :)

Fransız Tostu Malzemeleri:
4 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı öğütülmüş muskat
1 yemek kaşığı tarçın
12 dilim ekmek

Kızartmak İçin: 
Sıvı yağ

Fransız Tostu Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, muskat ve tarçın bir kap içinde iyice karıştırılır.

Dilimlenmiş ekmekler bu harca batırılır ve kızgın sıvı yağda kızartılır.

Arzuya göre mevsim meyveleri, bal, pudra şekeri, çikolata kreması ile servis edilebilir.



İlhamınız bol, sofranız neşe dolu olsun. 
Afiyet olsun... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder