26 Ekim 2014 Pazar

Karamelli, Elmalı Trifle


İngilizlerin leziz tatlısı trifle, bu tarifte karamel ve elma ile buluşuyor ve ortaya harika bir lezzet çıkıyor.

Karamelli, Elmalı Trifle özel günlerde şık sunumuyla misafirlerinizi mest edecek birseçenek olarak tatlı tarifleriniz arasında zirveye oynayabilir. Benden söylemesi.:)

Karamelli, Elmalı Trifle Malzemeleri:
½ su bardağı doğranmış elma
½ su bardağı kurutulmuş elma
½ su bardağı müsli

Kreması İçin:
1 su bardağı soğuk krema
2 yemek kaşığı toz şeker

Karamel Sos İçin:
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
6 yemek kaşığı krema
1 tutam tuz

Karamelli, Elmalı Trifle Hazırlanışı:
*İşe kremayı hazırlamakla başlayın. Bunun için bir mikser yardımıyla krema ve toz şekeri iyice çırpın. Ortaya hafif ve kabarık bir krema çıkmalı.
*Karamel sosu hazırlamak için bir tencereye şekeri ve suyu ekleyin.
*Yuvarlak hareketlerle ve ıslak bir kaşık ile karıştıracağınız bu karışım koyulaşana ve karamel rengi alana kadar karıştırmaya devam edin.
*Bu aşamaya gelince tereyağ ve kremayı ekleyin ve karıştırma işlemini hızlandırarak çırpma işlemine geçin.
*Kabarcıklar oluşmaya başladığında seri hareketlerle karıştırmaya ve kabarcıkları yok etmeye devam edin. Son olarak tuzu ekleyip biraz daha karıştırın ve ocaktan alın.
*Servis kaplarınızın en altına bir krema katmanı oluşturun ve üzerine karamel sostan bir miktar dökün. Onun üzerine kurutulmuş elma,doğranmış elma ve müsliyi karıştırıp eldeettiğiniz karışırımdan bir miktar koyun. Kaplar yükselene kadar krema, elmalı karışım ve karamel sos ile doldurmaya devam edin.
*Son olarak üst katmanı karamel sos ile birleşmiş elma parçalarıyla süsleyebilirsiniz.



Karamelli,Elmalı Trifle hazır, afiyet olsun. :)

1 yorum: