25 Ekim 2014 Cumartesi

Osmanlı Aşuresi



Malum Muharrem ayı geldi çattı. Hayırlısıyla Kasım ayının onunda hepimiz Aşurelerimizi pişirip konu komşu afiyetle yiyeceğiz.

Bu dönemde sık sık paylaşılacak olan klasik Aşure tariflerinin dışına çıkarak sizlere farklı bir Aşure tarifi vermek istedim. Osmanlı Aşuresi, belki Muharrem ayının onuncu gününde pişireceğiniz klasik aşurenin yerini almayacak ama eminim yeni ve çok lezzetli bu tarifi sık sık sofralarınızda görmek isteyeceksiniz.

Osmanlı Aşuresi Malzemeleri:
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
100 gr. kuru üzüm
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 paket krema

Süslemek İçin:
Ceviz, dolmalık fıstık, kuru kayısı, kuş üzümü, nar

Osmanlı Aşuresi Hazırlanışı:
Kayısı ve kuru üzümleri ayrı kaplarda haşlayın ve suyunu süzün.

Diğer tarafta bir tencereye şekeri ve unu ekleyin. Üzerine azar azar süt ekleyip karıştırmaya başlayın. Hindistancevizini de ilave ettikten sonra karışım koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Koyulaşan bu muhallebiyi ocaktan indirmeden içine 1 paket kremayı boşaltın. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Haşlanmış kuru üzümleri de pişen aşurenin içine ilave edin.

Kaselere servis edip ceviz, dolmalık fıstık, kuru kayısı, kuş üzümü, nar ile süsleyin.



Osmanlı Aşuresi hazır, afiyet olsun. :)

1 yorum: