31 Ekim 2014 Cuma

Ev Yapımı Yoğurt


Sağlıklı mutfaklar için çoğunlukla ev yapımı yiyecekler tüketmekte fayda var. Özellikle çocuklu evlerde bu durum çok önemli.
Ev Yapımı Yoğurt tarifi ile hazır satın aldığınız bir ürünü daha ev yapımı ürünleriniz arasına katmak mümkün.

Ev Yapımı Yoğurt Malzemeleri:
1 litre süt
1 yemek kaşığı yoğurt

Ev Yapımı Yoğurt Yapılışı:
*Çelik bir tencerede sütü kaynatın. Bu esnada sütü ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.

*Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 20 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

*Hazır hale gelen sütü ocaktan alıp mayalamak istediğiniz kaba alın. Parmağınız ısıya dayanabildiği anda süt mayalanmaya hazır demektir. Bu aşamaya geldiğinizde ayrı bir kasede birkaç yemek kaşığı ılık sütü ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. Bu karışımı büyük kaba alıp sütle karıştırın.

*Yoğurt kabınızı bir örtü ile örtün ve sıcaklığını korumasını sağlayın.

*5-6 saat geçtikten sonra kabı alıp yoğurdu bir gün buzdolabında dinlendirin.



Ev Yapımı Yoğurt hazır, afiyet olsun! :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder