29 Ekim 2014 Çarşamba

Şöbiyet

Şöbiyet Malzemeleri:
1 paket hazır baklava yufkası
150 gram tereyağı
2 su bardağı süt
2.5 çorba kaşığı irmik

Şerbeti İçin:
4.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon

Şöbiyet Hazırlanışı:
*Bir tavada tereyağı eritin. Üzerine süt ve irmiği ilave edip çırpma teliyle krema kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp bir kenarda ılımaya bırakın.

*Hazır baklava yufkalarını 10 kat olacak şekilde üst üste dizin. 10 kat dizdiğiniz yufka öbeğini kare şeklinde kesin. Karelerin üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün.

*Yağlanmış karelere bir miktar da hazırladığınız kremadan ilave edin. Kremasını koyduğunuz kareleri üçgen şeklinde katlayın.

*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üçgen şeklindeki tatlıları üst üste dizin.

*Kalan eritilmiş yağı tatlıların üzerine sürün.

*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

*Diğer tarafta şerbeti kaynatın ve ılıtın.

*Ilık şerbeti fırından çıkan sıcak tatlının üzerine dökün.

*Şerbetini çekip soğuyan tatlıyı servis edin.


Şöbiyet hazır, afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder