1 paket hazır baklava yufkası
150 gram tereyağı
2 su bardağı süt
2.5 çorba kaşığı irmik
Şerbeti İçin:
4.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Şöbiyet Hazırlanışı:
*Bir tavada tereyağı eritin. Üzerine süt ve irmiği ilave edip çırpma teliyle krema kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp bir kenarda ılımaya bırakın.
*Hazır baklava yufkalarını 10 kat olacak şekilde üst üste dizin. 10 kat dizdiğiniz yufka öbeğini kare şeklinde kesin. Karelerin üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün.
*Yağlanmış karelere bir miktar da hazırladığınız kremadan ilave edin. Kremasını koyduğunuz kareleri üçgen şeklinde katlayın.
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üçgen şeklindeki tatlıları üst üste dizin.
*Kalan eritilmiş yağı tatlıların üzerine sürün.
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
*Diğer tarafta şerbeti kaynatın ve ılıtın.
*Ilık şerbeti fırından çıkan sıcak tatlının üzerine dökün.
*Şerbetini çekip soğuyan tatlıyı servis edin.
Şöbiyet hazır, afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder