25 Ekim 2014 Cumartesi

Tavuklu Talaş Böreği


Ağızda dağılan lezzetli mi lezzetli Tavuklu Talaş Böreği, tercihinize göre günün her saati sofralarınızı lezzetlendirecek bir tarif.

Tavuklu Talaş Böreği Malzemeleri:
6 adet milföy hamuru (1 paket)
200 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 kase haşlanmış bezelye
Kekik, karabiber, tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
Çörek otu, susam

Tavuklu Talaş Böreği Hazırlanışı:
*Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini güzelce kavurun.

*Kızaran tavuk etlerinin üzerine soğanı ve 1-2 dakika sonra da havuç ve bezelyeyi ilave edin. (İsterseniz hazır şekilde satılan konserve garnitürlerden de kullanabilirsiniz.)

*Tuzunu,karabiberini, kekiğini ilave edin ve yaklaşık on dakika pişirin. Pişen iç harcı soğumaya bırakın.

*Diğer tarafta, milföy hamurlarını kare kare ayırın. Orta kısımlarına hazırladığınız harçtan bir miktar ilave edin. Uçlarını birleştirip bohça şeklinde katlayın.

*Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığını Tavuklu Talaş Böreklerini belirli aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre çörek otu ve susamla süsleyin.

*Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Tavuklu Talaş Böreği hazır, afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder