9 Temmuz 2014 Çarşamba

Çocuklar İçin Sevimli Sunumlar

Çocuklara yemek yedirmek bazen işkence haline gelebiliyor. Özellikle konu sebzelerse. Siz de evinizde eğlenceli ve sevimli sunumlar yaparak çocuğunuzun yemekten hoşlanmadığı yiyecekleri daha cazip hale getirebilirsiniz. İşte çocuklarınıza hazırlamanız için eğlenceli sunum önerileri...


Özellikle yumurta sevmeyen ve yememek için direnen çocuklar için haşlanmış yumurtaların beyazının yarısın soyup ortaya çıkan sarı kısmına domatesle dudaklar ve zeytin ezmesiyle gözler yaparak yumurtasından yeni çıkmış şirin civcivler hazırlayabilirsiniz. :)

Sabah kahvaltılarında ya da okuldan dönüşte atıştırmalık olarak çocuğunuza vereceğiniz lezzetli sandviçlere domates ve zeytin ile şirin uğur böceği şekli verebilirsiniz. Bunun için bir dilim tost ekmeği üzerine krem peynir sürün. Üzerine dilerseniz salam, jambon, pastırma vb. etli gıdalardan birini de ilave edebilirsiniz. Daha sonra bir yaprak yeşillik (bu sevimli uğur böceğimizin konduğu yaprak ya da çimler olacak) üzerine iki adet yarım ay şeklinde doğradığınız domatesleri karşılıklı yerleştirin. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri minik mink doğrayıp domateslerin üzerine koyun. En son çekirdeği çıkmış zeytini domateslerin önüne gelecek şekilde yerleştirin ve mayonez ile göz akını, zeytin ezmesi ile gözlerini belirginleştirin. Minik uğur böceği sandviçimiz hazır oldu bile. :) 


Pizza hazırlarken dilerseniz bir kalıp yardımıyla dilerseniz de kendiniz şekil vererek çocuğunuza özel şirin pizzacıklar hazırlayıp onun kendini özel hissetmesini sağlayabilirsiniz. :)

Sahanda yumurta sunumuna ketçapla çok pratik ve sevimli desenler verebilirsiniz. Balık kılçığı bunlardan en basiti. :)

Eğer yaratıcılıkta ve el becerisinde sınır tanımayan hanımlardansanız haşlanmış sebzelerle harikalar yaratabilirsiniz.

Çocuklar için sevimli sunumlar hazırlayarak onları mutlu edin ve kendilerini özel hissetmelerini sağlayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder