4 Temmuz 2014 Cuma

Krep


Krep hem sabah kahvaltılarında hem de beş çaylarında severek tüketeceğiniz bir hamur işi. Üstelik çeşitli soslar ve ilaveler ile kendinize has krepler yaparak mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Krep İçin Malzemeler: 
2,5 bardak ılık süt
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım bardak un
3 yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı pudra şekeri

Krep Tarifi:
Yumurtayı iyice çırpın. Üzerine süt, tereyağı, un, tuz ve pudra şekerini ilave edin. Bir tarafta krep tavasını kızdırın. Hafifçe yağlayın. Hazırladığınız krep karışımından bir kepçe alarak tavaya dökün. Karışımın tavaya iyice yayılmasını ve ince bir tabaka haline gelmesini sağlayın. Hamurun altı kızarınca diğer tarafını çevirin ve kızarana kadar bu tarafını da pişirin. Hazırladığınız soslar ile ya da dilerseniz sade bir şekilde servis edin. Krep hazır, afiyet olsun.


Krep İçin Harç Tarifleri:

Kreplerinizi dilerseniz börek içleri ve marmelatlarla servis edebileceğiniz gibi kendi hazırladığınız harç ve soslarla da servis edebilirsiniz. İşte kendi hazırlayacağınız birkaç krep harcı. 

-Yarım bardak bal, 1 çay bardağı çekilmiş badem ve 1 kaşık tereyağını karıştırın ve 1-2 dakika pişirin. Kreplerinizin arasına ve üzerine harçtan sürerek servis edin.

-200 gram lor peynirinin içine bir fincan kuru üzüm ekleyin. Bir limon kabuğu rendesini de içine ilave edin. Ekşi ve tatlı lezzetlerin harika bir tat oluşturduğu bu harcı hazırladığınız krepler ile servis edin.



-4 muzu dilimleyin. 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağını eriterek doğradığınız muzları soteleyin. 1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı tarçın, ve bir avuç ceviz ile karıştırın. Krep ile servis edin. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder