4 Temmuz 2014 Cuma

Pandispanya


Pandispanya, aslında her pastanın temel malzemesi olan yumuşacık sade bir kek. Hazırladığınız yumuşacık pandispanya kekinden krema ve türlü malzemeleri ekleyerek irili ufaklı pastalar yapabilir ya da sade olarak da tüketebilirsiniz. Tüm iş damak tadınıza ve hayal gücünüze kalmış.

Pandispanya İçin Malzemeler:
5 adet yumurta
Yarım bardak şeker
3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)

Pandispanya Tarifi:
5 yumurta sarısı, yarım bardak şekerin yarısı, limon kabukları ve vanilyayı derin bir kapta iyice karıştırıp çırpın. Diğer tarafta da yumurta aklarını ayrı bir kapta şekerin kalanı ile kar gibi olana kadar çırpın. İki karışım da hazır olunca bir kapta hep beraber metal bir karıştırıcı ile (yemek kaşığı, kevgir, tel çırpıcı vb.) karıştırın. Un ve nişastayı ekleyin. Son olarak da tereyağı ekleyerek hamuru hazır hale getirin. Harcı yağlanmış kek kalıbına dökün ve yaklaşık 20 dakika kadar fırında pişirin. Pandispanya hazır, afiyet olsun.



Çilekli ve Krem Şantili Pandispanya (Pasta) Tarifi:
Pandispanyanızı basit ve pratik bir şekilde lezzetlendirmek için bir paket hazır krem şanti ve yaklaşık 20 çilek ile süsleyebilirsiniz. Bunun için süt ve krem şantiyi iyice çırpın. Hazırladığınız pandispayı ortasından kesin ve iki parça pandispanya elde edin. İki parçanın arasına krem şantinin ve çileklerin yarısını (bu çilekleri küçük küçük doğrayın) ilave edin. Aynı şekilde en üst katıda bu şekilde süsleyin. Fakat bu sefer çilekleri bütün halde bir daire olacak şekilde dizin. Çilekli ve Krem Şantili Pandispanya hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder