22 Temmuz 2014 Salı

Kıymalı Semizotu


Kıymalı Semizotu yemeği yaz günlerinde zeytinyağlılar kadar olmasa da hafif ve sağlıklı bir yemek olarak
sofralarımızı şenlendiriyor. Ayrıca ıspanak severlerin yaz alternatifi de diyebiliriz. :)

Kıymalı Semizotu İçin Malzemeler:
2 demet semizotu
200 gr. kıyma
1 büyük baş soğan
1 kahve fincanı pirinç
2 yemek kaşığı salça
Tuz

Kıymalı Semizotu Tarifi:
Soğanları ufak ufak doğrayın ve bir miktar sıvı yağ ile iyice kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine kıymayı ilave edin ve kıymanın rengi değişene ve suyunu salana kadar karıştırın. Daha sonra ilave edin ve biraz daha karıştırın. Semizotlarını iyice yıkayın. Kök kısımlarını ve saplarını ayıklayıp elinizle parçalara ayırın. Salçalı ve kıymalı harcın üzerine temizlenmiş ve doğranmış semizotlarını ilave edin. En son pirinç ve tuzu da ekleyip 1 su bardağı kadar suyu ilave edin. Semizotu kendi suyunu bırakacağından 1 su bardağı yeterli olacaktır. Suyunu ilave edip ağzını kapattığınız yemeği yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Kıymalı Semizotu hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder