7 Temmuz 2014 Pazartesi

Havuçlu Tarçınlı Kek


Havuçlu Tarçınlı Kek, Issız Adam filmiyle süksesini tavan yapmış yoğun aroması ve lezzetiyle tadan herkesin favorileri arasına giren bir lezzet.

Havuçlu Tarçınlı Kek İçin Malzemeler:
3 yumurta
2 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
2 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı unu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı ceviz

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi:
Havucu soyun ve rendeleyin. Şekerin yarısı ile havucu hafifçe kavurun. Kalan şekeri ve yumurtaları iyice çırpın. Ardından kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. En son havucu ve cevizi ekleyin. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından almadan kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer kürdan kuru çıkarsa içi pişmiş demektir. Sıcak ya da soğuk servis edin. Havuçlu Tarçınlı Kek hazır, afiyet olsun.


Küçük Bir Öneri:
Havuçlu Tarçınlı Kek için daha farklı bir sunum arıyorsanız kekinizi pandispanya gibi kullanarak lezzetli bir pasta yapabilirsiniz. Hazırladığınız keki ortadan ikiye keserek arasına pasta kremasını sürün ve kalan kremayı pastanın üzerine yanlarına da dahil olmak üzere spatula yardımıyla iyice dağıtın. Dilerseniz yanlarına dövülmüş ceviz ya da sevdiğiniz başka bir kuru yemiş tozunu serpebilirsiniz. Üzerine ise şeker hamurları yardımıyla küçük havuçlar yaparak renkli bir görünüm elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder