4 Temmuz 2014 Cuma

Yoğurtlu Yayla Çorbası


Yoğurtlu Yayla Çorbası, geleneksel ve çok lezzetli bir tarif. Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden biri olan bu çorba malzemeleri dolayısıyla da çok sağlıklı. Sizler de evlerinizde bu tarifi kolayca uygulayabilirsiniz.

Yoğurtlu Yayla Çorbası İçin Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
10 bardak et suyu ya da su
2 çorba kaşığı un
100 gram tereyağı ya da margarin
1 tatlı kaşığı toz nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt  

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi:
Çorbanızı hazırlamaya başlamadan yarım saat kadar önce pirincinizi ıslatın. Yarım saat geçtikten sonra pirinci iyice süzüp bir tencereye alın. Et suyunu ve tuzu ilave ederek kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Tereyağı eritip nane ile hafifçe kavurun ve çorbanın içine ilave edin. Yumurta sarılarını ve yoğurdu ayrı bir kap içinde karıştırın. Yavaş yavaş ve yedirerek çorbanın içine ilave edin. Kaynamaya çıkmadan ocaktan alın ve servis edin. Yoğurtlu Yayla Çorbası hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder