23 Temmuz 2014 Çarşamba

Karnıyarık



Karnıyarık bizim evde en çok pişen yemeklerden biri. Tüm aile patlıcanı o kadar çok seviyoruz ki patlıcan ile yapılan her yemek evimizde baş tacı ediliyor. :)

Karnıyarık İçin Malzemeler:
1 kilogram karnıyarıklık patlıcan
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 avuç doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber

Üzeri İçin:
Domates, sivri biber

Karnıyarık Tarifi:
Patlıcanları alacalı bir şekilde bizim deyimimizle pijama deseni ile soyun. Yemeği pişirmeden yarım saat kadar önce tuzlu suda bekletin. Bu patlıcanların acısını bırakmasını sağlayacaktır. Acısını bırakan patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın ve kızartın. Diğer bir tarafta iç harcını hazırlayın. Bunun için soğanları ufak ufak doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun. Üzerine kıyma ve maydanozu ilave edin. Bir süre kavurun. Daha son sonra salça, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir iki kez karıştırıp altını kapatın. Kızarttığınız patlıcanların içini bu harç ile doldurun. Domates ve sivri biberler ile süsleyin. Hazır olan patlıcanları bir tencere ya da tepsi içine alın. Kıymayı kavurduğunuz tencerenin içine bir kaşık salça ve sıcak su ilave edin. sıcak su yardımıyla salçayı ezin. Bu suyu karnıyarıkların bulunduğu tencereye aktarın. Karnıyarıkları kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Karnıyarık hazır, afiyet olsun.

1 yorum:

  1. merhaba bloğuma bıraktığınız yorumlara ancak dönebildim teşekkür ediyorum tekrar :)
    bundan böyle ziyaretlerimiz daim olsun inşallah..
    sevgiler..

    YanıtlaSil