6 Temmuz 2014 Pazar

İtalyan Sebze Çorbası (Minestrone)


İtalyan Sebze Çorbası (Minestrone) bol vitaminli, çok sağlıklı leziz bir çorba. İtalyan mutfağının sevilen tariflerinden Minestrone çocuklarınız için hazırladığınız sofralar için de çok uygun bir tarif olacaktır.

İtalyan Sebze Çorbası (Minestrone) İçin Malzemeler:
10 bardak et suyu ya da su
100 gram margarin
1 çay bardağı kuru fasulye
250 gram taze fasulye (küçük küçük doğranmış)
1 adet patates (küçük küçük doğranmış)
2 adet havuç (küçük küçük doğranmış)
1 adet kereviz (küçük küçük doğranmış)
1 adet pırasa (küçük küçük doğranmış)
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
100 gram çubuk makarna (spagetti)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

İtalyan Sebze Çorbası (Minestrone) Tarifi:
Öncelikle kuru fasulyeyi haşlayın. Margarini eritip küçük küçük doğradığınız sebzeleri üzerine ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sebzeleri kavurun. Salça, et suyu, haşlanmış kuru fasulye ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Sebzelerin pişmesine yakın küçük parçalar halinde kırdığınız makarnayı ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Rendelenmiş kaşar ile servis edin. İtalyan Sebze Çorbası (Minestrone) hazır, afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Çorba çok lezzetli ve vitamin dolu.
    Ellerine sağlık Başakcım, sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil