11 Temmuz 2014 Cuma

Ev Yapımı Ketçap


Ev Yapımı Ketçap ile çocuklarınıza ve ailenize doğal ve katkısız bir sos hazırlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Ketçap İçin Malzemeler:
3 kilogram domates
6 adet kırmızı soğan
4 çorba kaşığı zeytin yağı
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı sumak
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
3 diş sarımsak
12 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı üzüm sirkesi
20-25 yaprak taze fesleğen

Ev Yapımı Ketçap Tarifi:
Kırmızı soğanları rendeleyin ve 2 çorba zeytin yağı ile kavurun. 10 dakika kadar kavurduğunuz soğanların içine domateslerin yarısını rendeleyip ilave edin. Kalan zeytin yağı ile sumak, sarımsak, karabiber ve tuzu bir havanda iyice dövün. Bu tatların birbirine karışmasını sağlayacak. Dövülmüş baharatları tencereye ekleyin. Ardından kalan rendelenmiş domatesleri ve kırmızı biberi ilave edin. Suyunu çekene kadar kısa bir süre kaynatın. Kaynayan sosa şekeri ve sirkeyi ilave edin. Bir yarım saat daha pişirin. Pişmeye yakın fesleğen yapraklarını da içine atın. Hazırlanan sosu kevgir ile bastıra bastıra süzün. Kavanoz veya şişelere boşaltırken en üste biraz zeytin yağı gezdirin ve hava almasını engelleyin. Ev Yapımı Ketçap hazır, afiyet olsun.

Not: Ketçaplarınızı kendi ellerinizle süslediğiniz şık kavanoz ve şişelerde saklayıp ikram edebilirsiniz. :) 


2 yorum:

  1. Selam iadeyi ziyarete geldim. İlerde çok gerekli olacak. Ellerine sağlık.
    Bu arada fotoğraflarına hayran kaldım :)

    YanıtlaSil
  2. ELINE SAĞLIK MUHTEŞEM BILGI

    YanıtlaSil